Statistieken

Vandaag 72
Deze week 72
Deze maand
827
Sinds 10-2015 89286

Cursussen


 

 

Een overzicht van ons cursusaanbod:

 

 

Russisch voor beginners
In deze cursus leert u de beginselen van de Russische taal. We beginnen bij het alfabet, we kijken naar bekende letters valse vrienden en volkomen nieuwe letters. Daarna leert u korte gesprekken te voeren. Ook de basis van de Russische grammatica komt aan bod. Het leren van de taal gebeurt met voorbeeldzinnen waarin ook de Russische cultuur tot uitdrukking komt. De omvang van de cursus kan in overleg aangepast worden.

 

 

Nederlands voor Russischtaligen
In deze cursus kunnen Russischtaligen Nederlands leren. We beginnen bij de uitspraak van de Nederlandse letters en we staan uitgebreid stil bij bijzondere klanken uit het Nederlands die voor Russen onbekend zijn. Daarna leert u korte gesprekken te voeren. Ook de basis van de Nederlandse grammatica komt aan bod. Het leren van de taal gebeurt met voorbeeldzinnen waarin ook de Nederlandse cultuur tot uitdrukking komt. De omvang van de cursus kan in overleg aangepast worden.

 

 

Cursus Russische literatuur
In deze cursus kijken we naar de geschiedenis van de Russische literatuur, van de Middeleeuwen tot de 21e eeuw. De nadruk ligt op de Gouden Eeuw van de Russische literatuur, de 19e eeuw met grote dichters zoals Poesjkin en Lermontov, grote romanschrijvers zoals Tolstoj, Dostojevski en Toergenjev, grote toneelschrijvers zoals Tsjechov en schrijvers van korte verhalen zoals Gogol. Maar ook de 20e eeuw met verschillende experimentele stromingen, het socialistisch realisme en de dissidentenliteratuur komt ruimschoots aan bod.

 

 

 

 

© 2024 Harmen Schoonekamp | contact |

Citaat van de dag

" Panta Rhei - Alles stroomt en niets staat ooit stil. Alles verandert behalve de verandering zelf. Niemand stapt ooit tweemaal in dezelfde rivier, want reeds zullen andere wateren u beroeren, en ook u bent niet meer de mens die u ooit was. " - Heraclitus -
(540-480 v. Chr.)