Statistieken

Vandaag 5
Deze week 109
Deze maand
164
Sinds 10-2015 85544

Gastlessen PO


 

Ik beschik over een bevoegdheid voor het geven van vormingsonderwijs in het basisonderwijs. Ook heb ik als invaller gewerkt op diverse basisscholen in de omgeving van Amersfoort. De gastlessen over Rusland worden bijvoorbeeld gevraagd als onderdeel van een projectweek of ze worden ingepland voor een specifieke doelgroep, zoals een plusklas voor meerbegaafde leerlingen.

 

 

Nederland en Rusland

De Russische taal
Doelgroep: onder- tot bovenbouw

In deze gastles leer ik de leerlingen enkele woorden en zinnen in de Russische taal die aansluiten bij de doelgroep. Verder vertel ik over de bijzonderheden van de Russische taal.

 

 

Rusland

Er was eens….. het grootste land ter wereld
Doelgroep: midden- en bovenbouw

In deze gastles vertel ik over wat Rusland als land zo bijzonder maakt. Ik vertel over de tsaren, over het leven in de koudste plaats ter wereld (Ojmjakon) over Moskou en Sint-Petersburg. De les is aanpasbaar aan verschillende klassen. Er is ook een creatieve opdracht mogelijk waarbij de Basiliuskathedraal geknutseld wordt.

 

 

 

 

 

 

Het ZwanenmeerHet Zwanenmeer
Doelgroep: middenbouw

In deze les vertel ik over Tsjaikovski en zijn balletstuk het Zwanenmeer. We luisteren naar het verhaal erachter en we luisteren naar de betoverende muziek. Ten slotte dansen we met de hele klas een scène uit het Zwanenmeer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2023 Harmen Schoonekamp | contact |

Citaat van de dag

"Als iemand goede dingen wil en die bezit, is hij gelukkig, maar als hij slechte dingen wil, is hij ongelukkig, ook al bezit hij die. " - Augustinus van Hippo -
(354 - 430 A.D.)