Statistieken

Vandaag 69
Deze week 69
Deze maand
824
Sinds 10-2015 89283

Gastlessen PO


 

Ik beschik over een bevoegdheid voor het geven van vormingsonderwijs in het basisonderwijs. Ook heb ik als invaller gewerkt op diverse basisscholen in de omgeving van Amersfoort. De gastlessen over Rusland worden bijvoorbeeld gevraagd als onderdeel van een projectweek of ze worden ingepland voor een specifieke doelgroep, zoals een plusklas voor meerbegaafde leerlingen.

 

 

Nederland en Rusland

De Russische taal
Doelgroep: onder- tot bovenbouw

In deze gastles leer ik de leerlingen enkele woorden en zinnen in de Russische taal die aansluiten bij de doelgroep. Verder vertel ik over de bijzonderheden van de Russische taal.

 

 

Rusland

Er was eens….. het grootste land ter wereld
Doelgroep: midden- en bovenbouw

In deze gastles vertel ik over wat Rusland als land zo bijzonder maakt. Ik vertel over de tsaren, over het leven in de koudste plaats ter wereld (Ojmjakon) over Moskou en Sint-Petersburg. De les is aanpasbaar aan verschillende klassen. Er is ook een creatieve opdracht mogelijk waarbij de Basiliuskathedraal geknutseld wordt.

 

 

 

 

 

 

Het ZwanenmeerHet Zwanenmeer
Doelgroep: middenbouw

In deze les vertel ik over Tsjaikovski en zijn balletstuk het Zwanenmeer. We luisteren naar het verhaal erachter en we luisteren naar de betoverende muziek. Ten slotte dansen we met de hele klas een scène uit het Zwanenmeer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2024 Harmen Schoonekamp | contact |

Citaat van de dag

" Panta Rhei - Alles stroomt en niets staat ooit stil. Alles verandert behalve de verandering zelf. Niemand stapt ooit tweemaal in dezelfde rivier, want reeds zullen andere wateren u beroeren, en ook u bent niet meer de mens die u ooit was. " - Heraclitus -
(540-480 v. Chr.)