Statistieken

Vandaag 7
Deze week 66
Deze maand
392
Sinds 10-2015 90466

Over mij


 

 

Harmen Schoonekamp

Het Russisch Cultureel Centrum is een initiatief van Harmen Schoonekamp.

 

Ik ben in 1981 geboren in Warnsveld, bij Zutphen.

Al op de middelbare school ontstond mijn interesse in Rusland toen tijdens de lessen geschiedenis de Sovjet-Unie behandeld werd. In het geschiedenisboek stond een plaatje van een propagandaposter. De tekst op de poster was in een voor mij toen nog exotisch uitziend schrift waarvan sommige letters er toch bekend uitzagen. Ik wist toen al: ik wil weten wat daar staat. Korte tijd later leerde ik mijn eerste Russische woorden uit een zelfstudieboekje.

 

Na de middelbare school ging ik Humanistiek studeren in Utrecht. Ondertussen volgde ik conversatielessen Russisch aan de Volksuniversiteit. In die tijd bracht ik ook mijn eerste bezoeken aan Rusland door als vrijwilliger mee te werken aan projecten van de Internationale Bouworde, in Pskov en Sint-Petersburg. Omdat ik Russisch op een hoger niveau wilde studeren dan de Volksuniversiteit kon bieden schreef ik me in aan de ITV-Hogeschool voor Tolken en Vertalers. Tegelijkertijd koos ik binnen de Humanistiek voor de afstudeerrichting onderwijs waarmee ik een eerstegraads bevoegdheid voor het vak godsdienst en levensbeschouwing behaalde.

Ik heb ervaring als docent in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en volwassenenonderwijs. Met het oprichten van het Russisch Cultureel Centrum heb ik de twee vakgebieden waar ik voor geleerd heb samengebracht en deel ik door middel van onderwijs mijn liefde en fascinatie voor Rusland.

 

Ik woon in Amersfoort en ben vader van 3 kinderen, Hidde (2015), Wiebe (2018) en Merle (2022)

 

© 2024 Harmen Schoonekamp | contact |

Citaat van de dag

"De mens wordt vrij geboren, maar overal is hij geketend. " - Jean-Jacques Rousseau -
(1712-1778)